YAPISAL KABLOLAMA

Yapısal Kablolama işletmelerin elektrik-elektronik, iletişim ve data transfer kablolarının birbirleri ile etkileşime geçerek veri kaybı ve parazit gibi sorunlara neden olmaması açısından oldukça önemlidir.

Günümüzde bütün işletmelerin düzenli bir kablolama sistemine sahip olması gerekmektedir. Öyle ki dijitalleşmenin bu denli ivme kazandığı bir dönemde bir işletmenin kısa süreli data hattı kopma sorunu büyüklüğüne göre ciddi ciro kayıplarına neden olabilir.

Yapısal Kablolama Nedir?

Yapısal kablolama; data, enerji, ses, güvenlik sistemleri, telefon hatlarının düzenli, sistematik ve ileride yaşanabilecek sorunlara karşı hızlı ve kolay müdahale edilebilmesini sağlar. Tüm bu kablolar teknik ekipler tarafından yönetilebilirliği yüksek ve gerektiğinde eklemeler yapılabilecek esneklikte tasarlanmalıdır.

İşletmeler bazı durumlarda ilk kurulum maliyetlerini düşük tutabilmek adına fiber sonlandırma, kablo kalitesi, omurga switchler, enerji kabloları gibi kablolama adına kalitesiz malzemeler kullanarak tecrübesiz ve yeterli yetkinliğe sahip olmayan kişiler ile çalışarak ileride çok büyük zararlar doğurabileceklerini bilmiyorlar.

Düzensiz Bir Yapısal Kablolama Ne Gibi Sorunlara Neden Olabilir?

Doğru dizayn edilmemiş kablolu-kablosuz ağlarda sıklıkla kopmalar meydana gelebilir. Özellikle artık web tabanlı yazılımların kullanıldığı düşünülürse işletmeler içerisinde ciddi iş kaybı yaşanabilir. Ayrıca genişlemeye yönelik planlama yapılmadığı taktirde bazı durumlarda yapısal kablolama sisteminizi sil baştan yapmak durumunda kalabilirsiniz.

Sıfırdan yeni bir kablolama maliyeti, mevcut sistemlerin demonte edilmesi ve kablolama şemalarında yapılabilecek doğal değişiklikler nedeniyle eski kablo kanallarının söküldüğü alanlarda tadilat işlemleri gibi öngörülmesi zor nedenlerden ötürü neredeyse 2 katına çıkabilir.

Elektrik tesisatında aşırı akım çeken kabloların bilinçsiz bir şekilde düşük kesitli seçilmesi, ya da sigorta amperinin olması gerektiğinden düşük ya da yüksek takılarak işletme içerisinde bulunan bütün elektronik aletlerin yanmasına ve çalışanların can güvenliğinin riske girmesine neden olabileceğini söyleyebiliriz.

Yapısal Kablolama

Yapısal Kablolamada Kablo Uzunluğunun Önemi

Kablolama yapılırken dikkat edilmesi gereken başka bir konu ise kablo uzunluklarıdır. Özellikle CAT 5, CAT 6 türevi bakır kullanılan ağ kablolarında iletim sırasında karşılaşılan dirence bağlı olarak veri kayıpları meydana gelir ve 100 metreyi geçen uzunlukta kablolama önerilmez. Ayrıca her ne kadar ağ kabloları sarmal yapıda olup elektriksel dalgalanmalardan etkilenmeyecek şekilde dizayn edilse de ; ağ kabloları ile elektrik kablolarının birbirlerine yakın olmaları tercih edilmez.

Biz Nelere Dikkat Ediyoruz?

Yapısal kablolama konusunda biz nelere ediyoruz sıralayalım;

  • Sıfır kurulumlarda planlama işletme ile beraber yapılarak mutabık kalınır.
  • Mevcut bir kablolama sistemi için öncelikle işletmenin kablo yapısı çıkarılarak kullanılan kabloların kalite ve verimlilikleri kontrol edilir.
  • Yapılan tespitler önem durumuna göre derecelendirilerek işletme sahibine sunulur ve onayı alınmadan işleme başlanılmaz.
  • Kullanılan bütün kablo ve sarf malzemeler (elektrik bantından, RJ45 jack connektore kadar) kaliteli malzemelerden oluşmaktadır. İşletme prensiplerimiz doğrultusunda sizi riske edebilecek ve sonradan sorun çıkarabilecek kalitesiz malzemeler kesinlikle kullanmıyoruz.
  • Yapılan iş ve işlemler ekibimiz tarafından testleri yapılarak teslim edilir.
  • İşletmeniz ile yapılan anlaşma sona erdiğinde de sizin yanınızda olmaya devam ediyoruz.

Yapısal kablolama için bizimle iletişime geçebilir ve Kurumsal Bakım Anlaşması gibi profesyonel nitelikler gerektiren hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz.

Hemen İletişime Geçmek İçin Tıklayınız.

Biz Sizin İçin Hep Buradayız.